Philips Healthcare stimuleert ook gezondheid eigen werknemers

17 februari 2015

philipsmedewerkers

‘Met ongeveer 3000 werknemers verspreid over een vrij groot terrein wordt veel tijd verloren met het lopen van de ene vergadering naar de andere’, schrijft Han Kroon, voorzitter van de Fietscommissie van Philips Healthcare in Best. ‘Bovendien is de afstand vaak een reden om een collega minder vaak persoonlijk te bezoeken, wat de communicatie niet ten goede komt.’ Kroon en zijn collega’s bedachten in 2007 tijdens een wereldwijde Sense and Simplicity Day van Philips het Rode Fietsenplan. Ze wonnen er bij een wereldwijde online stemming de eerste prijs mee. ‘De start was in het voorjaar van 2008 met twintig rode fietsen en zestien stallingen met reglementborden.’ Kroon en zijn collega’s hadden berekend dat de kosten binnen vijftien maanden terugverdiend zouden zijn. Maar er werd door de fietsen zoveel tijd bespaard dat Philips na een half jaar al uit de kosten was. De vraag naar de rode fietsjes is zelfs zo groot dat men heeft besloten het aantal fietsen te verdubbelen.

Nieuwsgierig? Lees hier de hele case.