Goede voorbeelden // Thuiszorgmedewerkers Carintreggeland op de (e-)fiets

2014-04-28-Carintreggeland-fietst-de-zomer-in-1024x76424 Thuiszorgmedewerkers van Carintreggeland in Hengelo-Noord doen mee aan een e-bike pilot via Twente Mobiel. Ze leggen de ritten van en naar de klanten tijdens een pilotperiode van twee maanden grotendeels af op (e-)fietsen. Het fietsen moet een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Bovendien draagt het bij aan het milieu en bespaart het kosten. Als de pilot slaagt, gaat Carintreggeland de inzet van elektrische fietsen verder stimuleren.

Enthousiast ontvangen

Werkneemsters in de thuiszorg leggen dagelijks veel kilometers af en bezoeken vele klanten. Dat gebeurt nu grotendeels met de auto. ‘Het idee om de ritten met de (e)-fiets te gaan doen, is enthousiast ontvangen. Het is lekker om buiten te zijn en te bewegen. Het is goed voor het milieu en past bij de adviezen die wij zelf vaak geven aan onze klanten om meer te gaan bewegen. Met de fiets kan bovendien handig gebruik gemaakt worden allerlei ‘doorsteekjes’, waardoor de reistijd ook nog eens veel korter is’, vertelt Herma Roza, clustermanager team Hengelo Noord.

Bedrijfsfiets

Ook in Vriezenveen en Almelo laten thuiszorgmedewerkers van Carintreggeland de auto staan. Zij stappen op één van de ‘Carintreggeland-fietsen’ (zie foto) die de organisatie eind april 2014 aanschafte. Dat scheelt parkeerplaatsen en benzine.

Meer informatie
Twente Mobiel